'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάσχεση σπιτιού για κλήσεις στο παρκάρισμα!!!!

Κατασχέσεις κατοικιών και απειλές προς δημότες που δεν έχουν πληρώσει πρόστιμα από παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. φαίνεται πως είναι η νέα μέθοδος που εφαρμόζει ο Δήμος Πειραιώς για να καταφέρει να μαζέψει ζεστό χρήμα για τα άδεια του ταμεία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, δεκάδες δημότες του Πειραιά είδαν έκπληκτοι τους δικαστικούς επιμελητές να...

τους επιδίδουν παραγγελίες αναγκαστικής κατάσχεσης των κατοικιών τους, από το ταμείο εισπράξεων του Δήμου Πειραιά, για χρέη από κλήσεις!


Οι αρχές του Δήμου Πειραιώς, επικαλούμενες τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, απειλούν ευθέως τους οφειλέτες με κατάσχεση των σπιτιών τους των οποίων η αξία εκτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για ληξιπρόθεσμες οφειλές που τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ.


Σύμφωνα με νομικούς με τους οποίους μίλησε το protothema.gr, η ενέργεια αυτή του Δήμου είναι μεν σύννομη βάσει των σχετικών διατάξεων του Κ.Ε.Δ.Ε, αλλά οι αρχές στοιχηματίζουν στην απροθυμία και την άγνοια των οφειλετών να ζητήσουν την ακύρωση της κατάσχεσης από τα Δικαστήρια, μιας κατάσχεσης που για ένα τόσο ασήμαντο ποσόν, θα κρινόταν καταχρηστική.


«Έχουν φθάσει και σε εμάς τέτοιες καταγγελίες» δήλωσε στο protothema.gr, ο κύριος Βαγγέλης Κρητικός, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Δανειοληπτών. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο «ο λόγος που ο Δήμος Πειραιώς προβαίνει σε αυτήν την πρακτική είναι για να δημιουργήσει εικονικά έσοδα, ώστε η επόμενη Δημοτική Αρχή να μπορέσει να προχωρήσει σε διακανονισμούς δανείων, καθώς το πολιτικό κόστος για τον νυν Δήμαρχο είναι μηδενικό, καθώς δεν διεκδικεί εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο».


Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, στις περισσότερες των περιπτώσεων οι αρχές του Δήμου Πειραιώς αρνούνται να προχωρήσουν σε συμβιβασμό για την αποπληρωμή των χρεών, προφανώς λόγω της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα έσοδα του Δήμου και απειλούν ουσιαστικά τους οφειλέτες, με πολυέξοδες δικαστικές διαμάχες και με άμεση κατάσχεση της οικίας τους. Αρκετοί δημότες μάλιστα που έλαβαν τις παραγγελίες κατάσχεσης των κατοικιών τους, διαμαρτυρήθηκαν στις δημοτικές αρχές πως δεν ειδοποιήθηκαν για τα χρέη τους, ώστε να τα αποπληρώσουν εμπρόθεσμα για να λάβουν την απάντηση από τον Δήμο Πειραιώς, πως τα ειδοποιητήρια είχε αναλάβει να τα παραδώσει ιδιωτική εταιρία.


Πρώτο Θέμα online 
http://paspartoy.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου