'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Τα νεογέννητα επηρεάζουν το σεξ των ζευγαριών!!!!

Νέα έρευνα δείχνει ότι τα ζευγάρια που αποκτούν παιδί βγαίνουν έξω μαζί μόλις 15 φορές στα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του...
 
Oσο υπέροχο και αν είναι για ένα ζευγάρι το αίσθημα ολοκλήρωσης που συνοδεύει την απόκτηση του πρώτου παιδιού του, οι «παρενέργειες» δεν λείπουν. 


Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, το πρώτο παιδί μπορεί άθελά του να...
σκοτώσει όχι μόνο την ερωτική, αλλά και την κοινωνική ζωή ενός ανδρόγυνου!
Οπως προκύπτει από τις απαντήσεις 3.000 νεαρών γονέων σε ειδικό ερωτηματολόγιο, στο πλαίσιο μιας διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας οικιακού εξοπλισμού ReadyΒed, η οποία ειδικεύεται στις παιδικές κρεβατοκάμαρες, τα πέντε πρώτα χρόνια μετά την απόκτηση του πρώτου παιδιού τα ζευγάρια βγαίνουν έξω μαζί μόλις 15 φορές κατά μέσον όρο, ενώ έξι στους δέκα συμφωνούν ότι ο ερχομός του παιδιού οδήγησε στην απώλεια των ρομαντικών συναισθημάτων προς τον/τη σύντροφό τους!


Ενώ επτά στους δέκα νέους γονείς λένε ότι θα ήθελαν να βγαίνουν πιο συχνά με το ταίρι τους και να περνούν περισσότερο «ποιοτικό χρόνο» ως ζεύγος, όλοι σχεδόν παραδέχονται πως το παιδί «απομυζά» όλη την ενέργειά τους και τους στερεί τη δυνατότητα να χαρούν τον έρωτά τους όπως πριν:

Γι΄ αυτό και οι περισσότεροι ερωτηθέντες καταλήγουν ότι, αν και λατρεύουν τα παιδιά τους, νοσταλγούν τη ρομαντική εποχή πριν από την έλευση του πελαργού, όταν αφιέρωναν πολύ περισσότερο χρόνο στη σχέση τους. 

Γιατί, όμως, δεν βγαίνουν έξω συχνά οι νέοι γονείς; Πέρα από την ανάγκη να βρίσκεται ένας από τους δύο ή αμφότεροι κοντά στο παιδί για να το προσέχουν, δύο άλλοι σοβαροί λόγοι που προκύπτουν είναι ότι αφενός δεν περισσεύουν πλέον χρήματα, αφού το κόστος ανατροφής των παιδιών αυξάνεται συνεχώς, και αφετέρου ντρέπονται να ζητήσουν από συγγενείς ή φίλους να προσέχουν το παιδί, ιδίως προτού αυτό συμπληρώσει τα πέντε του χρόνια. 


Οπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ReadyΒed, Λούσι Γουίν-Τζόουνς, παρουσιάζοντας τα πορίσματα της έρευνας, «τα παιδιά έχουν πάντα προτεραιότητα, όσο και αν οι γονείς αναπολούν την εποχή πριν από τη γέννησή τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν άσχημα όταν «κλέβουν» χρόνο από το παιδί για να βγουν έξω και «αυτομαστιγώνονται» ψυχολογικά όταν βάζουν τη σχέση τους πάνω από την υποχρέωση προς το μωράκι τους. 


Ετσι, πολλοί από αυτούς ξεχνούν πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσουν ζωντανή, σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται, την ερωτική διάθεση που είχαν προτού γίνουν γονείς» Ενα πρόσθετο στοιχείο, το οποίο υπέδειξαν ορισμένοι γονείς, είναι ότι πολλά παιδιά απαιτούν ενστικτωδώς την απόλυτη προσοχή των γονιών τους: όταν, για παράδειγμα, ένα ζευγάρι ετοιμάζεται για να βγει ή τολμά να ερωτοτροπήσει μπροστά στο παιδί, τότε συχνά αυτό υποσυνείδητα «τιμωρεί» για την απώλεια της προσοχής αρχίζοντας να κλαίει ή προσποιούμενο ότι είναι άρρωστο! 

«Γιατί με ξύπνησες πρωί...»
Ενας πρόσθετος λόγος- σύμφωνα με το 1/3 των ερωτηθέντων- για τον οποίο τα ζευγάρια με ένα μικρό παιδί ή, ακόμη περισσότερο, με παιδιά, δεν βγαίνουν έξω είναι ότι δεν μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ όπως παλιά. Ο ούτως ή άλλως εκνευριστικός πρωινός πονοκέφαλος (το γνωστό «χανγκόβερ») έπειτα από βραδινή έξοδο γίνεται κυριολεκτικά αφόρητος, όταν συνοδεύεται από τα πρωινά κλάματα του παιδιού. 


Ακόμη όμως και αυτοί που δεν πίνουν αλκοόλ δεν μπορούν, σε ποσοστό άνω του 25%, να χαρούν όπως παλιά ένα βράδυ έξω, διότι, ως γνωστόν, τα μωρά έχουν την κακή συνήθεια να σε ξυπνούν μες στη μαύρη νύχτα. Συνεπώς το πρωινό ξύπνημα συχνά γίνεται μία διαδικασία δύσκολη για όλη την οικογένεια.

www.tovima.gr
http://dinatos.blogspot.com/2010/11/blog-post_2566.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου