'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: Το πιο καραστημένο πρωτάθλημα στην Ευρώπη!!!

Στην Ευρώπη, οι ίδιες οι ομοσπονδίες δεν σιώπησαν, όπως έγινε στην Ελλάδα. 

Υπάρχουν ιδιοκτήτες ΠΑΕ κοινοί κακοποιοί, που συντηρούν ομάδες μόνο με «στησίματα» και παράνομο στοίχημα»
«Και φέτος στήνονται παιχνίδια στη Β' Εθνική» υποστηρίζει ο Αλέξης Κούγιας. Και οι... πέτρες στη φτωχομάνα Ελλάδα γνωρίζουν ότι το επαγγελματικό πρωτάθλημα στη χώρα μας δεν είναι το πιο «καθαρό» στον κόσμο! Η UEFA έχει στείλει συνολικά τέσσερις φακέλους με 42 παιχνίδια που φέρονται να είναι ύποπτα για προκαθορισμένο αποτέλεσμα. Οι φάκελοι έχουν περάσει στα χέρια των εισαγγελικών αρχών και ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, πιστεύει ότι αυτή τη φορά θα λογοδοτήσουν όσοι εμπλέκονται στα στημένα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.
«Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει η σωστή προανάκριση, η οποία θα φτάσει σε απόλυτο βάθος, γιατί το τμήμα οικονομικού εγκλήματος που ιδρύθηκε πρόσφατα από την προϊσταμένη Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Ράικου, έχει επανδρωθεί με εξαιρετικούς εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί ακριβώς τι αδικήματα έχουν διαπραχθεί και έχουν άριστη συνεργασία με το ΣΔΟΕ, ενώ έχουν αναπτύξει εξαιρετική συνεργασία με την UEFA. Στοχεύουν στα σωστά πρόσωπα και είμαι βέβαιος ότι θα συγκεντρωθεί εξαιρετικό υλικό, το οποίο, εφόσον αξιοποιηθεί γρήγορα, θα φέρει και άμεσα αποτελέσματα» δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο κ. Κούγιας, ο οποίος προσθέτει: 

«Το γεγονός ότι την πρωτοβουλία την είχε η UEFA σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την υπόθεση την έχει πάρει στα χέρια της η τακτική δικαιοσύνη, με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο και θεωρώ πως αυτή τη φορά θα βγουν όλα στη φόρα...»
Ε Θα μπει ποτέ κάποιος στη φυλακή για στημένα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα; 

Α Ο νομικός χαρακτηρισμός των αδικημάτων, όπως απάτη εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου με τον νόμο 1.608, που προβλέπει ποινή ισόβιας κάθειρξης, καθώς και αυτός της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε ανακριτή να διατάξει την προσωπινή κράτηση του οποιουδήποτε εμπλεκόμενου.
Ε Ποιοι μπορεί να μη θέλουν να πέσει άπλετο φως σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση; 

Α Ενας και μοναδικός παράγοντας. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης από την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού και η σχετική αδυναμία του Σοφοκλή Πιλάβιου, αφού μόλις είχε αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ και υπήρχαν, όπως υπάρχουν και τώρα, ισχυρά ερείσματα από την προηγούμενη διοίκηση Γκαγκάτση, στελέχη της οποίας είχαν στενή επαφή με τους δύο γνωστούς μάνατζερ των οποίων έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί από το ΣΔΟΕ.
Τώρα η θέση του Πιλάβιου έχει ισχυροποιηθεί και το μόνο που αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη για μένα είναι ότι εδώ και πέντε μήνες υπήρχαν στα χέρια του άλλα 15 παιχνίδια, τα οποία είχε αποστείλει ως ύποπτα η UEFA, και ο σχετικός φάκελος παραδόθηκε την περασμένη Πέμπτη.
Ε Γιατί στην Ευρώπη οι αποφάσεις των δικαστηρίων ήταν άμεσες για όσους έστηναν αγώνες;
Α Η διαφορά είναι ότι στην Ευρώπη οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, για παράδειγμα της Γερμανίας και της Ιταλίας, ήταν αυτές που πήραν την πρωτοβουλία και τιμώρησαν πειθαρχικά τις ομάδες και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και είχαμε μέχρι και υποβιβασμούς ομάδων που είχαν κατακτήσει πρωταθλήματα. Αυτές οι ομοσπονδίες δεν σιώπησαν στην πρόσκληση της UEFA, όπως έγινε στην Ελλάδα, και δεν περίμεναν την επέμβαση της τακτικής Δικαιοσύνης, η οποία συνήθως αργεί.
Προσωπικά έχω διατυπώσει την έκπληξή μου στον κ. Πιλάβιο και στον εξαίρετο συνάδελφό μου, τον κ. Κουρίδη, γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οι διατάξεις του καταστατικού της ΕΠΟ που της δίνουν τη δυνατότητα να συστήσει ανακριτική επιτροπή και να επιβάλει κυρώσεις.
Η απάντηση που πήρα ήταν ότι υπάρχουν ενδείξεις και δεν υπάρχουν αποδείξεις. Και όταν τους είπα ότι στην Ευρώπη οι ποινές επιβλήθηκαν μόνο με ενδείξεις και ότι και στην Ελλάδα οι ενδείξεις, κατά τον ελληνικό Ποινικό Κώδικα, μπορούν να οδηγήσουν στην επιβολή κυρώσεων, δεν πήρα καμία απάντηση. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που λειτούργησε μέχρι τώρα ο κ. Μπιτσαξής, αλλά κυρίως από τον τρόπο λειτουργίας του ΣΔΟΕ.
Ε Πώς θα χαρακτηρίζατε το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής;
Α Είναι το πλέον καραστημένο πρωτάθλημα παγκοσμίως. Μόνο ο κατάλογος της UEFA και το στοίχημα που έχει παιχθεί αποδεικνύει ότι τουλάχιστον οκτώ ιδιοκτήτες ΠΑΕ της Β' Εθνικής έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση, στήνουν τα μεταξύ τους παιχνίδια και, τόσο αυτοί όσο και οι συνεργάτες τους, αποκομίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην πλάτη του έλληνα φορολογούμενου. Εγώ έχω καταγγείλει στημένα παιχνίδια από το 2007 στην τότε Ενωση της Β' και της Γ' Εθνικής, όταν ήταν πρόεδρος ο Λυκουρέζος και αντιπρόεδρος ο Μητρόπουλος. Είπαν ότι θα κάνουν μια επιτροπή, αλλά δεν έκαναν τίποτα.
Στη Β' Εθνική υπάρχουν ιδιοκτήτες ΠΑΕ που είναι κοινοί κακοποιοί που διαπράττουν καθημερινά σοβαρότατες εγκληματικές πράξεις όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν ανεπάγγελτοι ιδιοκτήτες, που κάνουν μηδενική φορολογική δήλωση αλλά παρ' όλα αυτά συντηρούν ομάδες με προϋπολογισμό πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Και τις συντηρούν, κατά την κρίση μου, μόνο από το στήσιμο αγώνων και το παράνομο στοίχημα.
Εχω κάνει έγγραφες καταγγελίες και ως ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, τόσο στον πρόεδρο της ΕΠΟ όσο και στον αθλητικό εισαγγελέα, και δεν έχει γίνει τίποτα, παρά το γεγονός ότι έλεγα ποια συγκεκριμένα παιχνίδια είναι στημένα και ποιοι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες έχουν στήσει τα παιχνίδια. Και το μόνο που έγινε ήταν να με καλούν οι αθλητικοί δικαστές και να μου επιβάλλουν πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ για δυσφήμιση του αθλήματος.
Υπήρξε ομάδα που αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στη Β' Εθνική, η οποία στην Γ' Εθνική έστησε όλα τα παιχνίδια της στον δεύτερο γύρο και οι ομάδες που την αντιμετώπιζαν έβαζαν στην ενδεκάδα τους παίκτες που δεν είχαν παίξει ποτέ ή έβαζαν κάτι παιδάκια να αγωνιστούν...
Πέρυσι η Ζάκυνθος πήγε να παίξει καθοριστικό παιχνίδι, τόσο για την άνοδο όσο και για τον υποβιβασμό, με τον Παναργειακό με 12 παίκτες, από τους οποίους οι τρεις ήταν τερματοφύλακες και από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι δεν είχαν παίξει ποτέ. Πήγαν μάλιστα στο γήπεδο με σαγιονάρες...
Ε Στην Ελλάδα εξακολουθούν κάποια παιχνίδια να είναι ύποπτα ή πλέον όλα είναι «καθαρά», λόγω της έρευνας;
Α Και φέτος στήνονται παιχνίδια στη Β' Εθνική, άλλωστε είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια που έχουν κλειδωθεί από τον ΟΠΑΠ. Εάν περιμένει η ΕΠΟ, η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες ή να πιάσουν στα πράσα τους πρωταγωνιστές ενός στημένου αγώνα, αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
Ε Το κύκλωμα που εμπλέκεται με στημένα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει σχέσεις με ξένα πρωταθλήματα;
Α Δεν το γνωρίζω αυτό. Οι δύο μάνατζερ των οποίων έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί είναι βέβαιο ότι έχουν σχέση και με ξένα πρωταθλήματα και με άλλους μάνατζερ.
Για μένα το απόλυτο αποδεικτικό μέσο της παράνομης εμπλοκής μάνατζερ, διαιτητών και άλλων ανθρώπων του ποδοσφαίρου στα ύποπτα παιχνίδια είναι το ότι, ενώ δεν δηλώνουν έσοδα από κανένα άλλο επάγγελμα, έχουν αποκτήσει τεράστια περιουσιακά στοιχεία, για παράδειγμα βίλες, καταθέσεις, δηλώνοντας κατά σύμπτωση κέρδη από το νόμιμο στοίχημα, προκειμένου να ξεπλύνουν, κατά τη γνώμη μου, τα παράνομα έσοδά τους και να δικαιολογήσουν έτσι την απόκτηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων με νόμιμο τρόπο.
Ολη αυτή η εγκληματική οργάνωση έχει αποτρέψει την κατάκτηση πρωταθλημάτων από ομάδες που άξιζαν να πάρουν τον τίτλο και έχει υποβιβάσει ομάδες που δεν έπρεπε να υποβιβαστούν. Κι αυτό, μόνο και μόνο για να υπάρχουν στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ομάδες που ελέγχονται απόλυτα από τους κακοποιούς-προέδρους ή ιδιοκτήτες, ώστε να μπορούν να στήνουν ακόμα και τέσσερα παιχνίδια σε κάθε αγωνιστική και να πετυχαίνουν έτσι μεγάλα κέρδη, αφού εκ των προτέρων γνωρίζουν ακόμα και πόσα γκολ θα μπουν.
Είπε:
Αυτοί που εμπλέκονται στα στημένα παιχνίδια στοιχημάτιζαν ακόμα και για αποβολές αλλά και για το ποιος παίκτης θα βάλει τα γκολ. Η ατιμωρησία τούς οδήγησε σε ασυδοσία και είναι ενδεικτικό το παράδειγμα ανεπάγγελτου προέδρου ομάδας από τον Βορρά -έχει σχέση με κουμπάρο πρώην κορυφαίου παράγοντα της ΕΠΟ- ο οποίος, είτε από τον πάγκο της, είτε στην εξέδρα, είχε λαπ τοπ και στοιχημάτιζε live». 

dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου