'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Νέες κομπίνες με «ντελίβερι» φαρμάκων!!!

Φαίνεται πως όσο θα δοκιμάζονται καινούριες, πιλοτικές μέθοδοι στον καταναλωτικό τομέα, τόσο οι «χορδές» των επιτηδείων θα «πάλλουν».

Νέους τρόπους είσπραξης μαύρου χρήματος έχουν επινοήσει διάφοροι επιτήδειοι, προκειμένου να «βουλιάξουν» στα χρέη τον τομέα της Υγείας.


Μετά την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, η οποία θέτει ελέγχους και περιορισμούς στη χορήγησή τους, έχουμε πλέον νέα είσοδο ιδιωτικών εταιριών που αναλαμβάνουν ρόλο μεσάζοντα προκειμένου ασθενείς - κυρίως καρκινοπαθείς - να προμηθευτούν τα φάρμακά τους μέσω ντελίβερι. Πάντα όμως με το αζημίωτο.


Οι εταιρίες αυτές πλησιάζουν τον εν δυνάμει πελάτη τους με τη συνεργασία του νοσοκομείου ή του γιατρού ή ακόμη και των συγγενών του και φροντίζουν να του παρέχουν τη φαρμακευτική του αγωγή, παρακάμπτοντας όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία, φτάνοντας μέχρι και στο σημείο να του στέλνουν τα φάρμακά του «ντελίβερι», στο σπίτι.


Τα έσοδα των εταιρών προέρχονται κυρίως από την αντικατάσταση των φαρμάκων του ασθενή με άλλα ακριβότερα, που όμως παρέχουν την ίδια ακριβώς θεραπεία. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι οι επιτήδειοι γνωρίζουν τις εγκυκλίους του υπουργείου Υγείας, καθώς και τις ανώτερες τιμές των φαρμάκων, ώστε να μην τις υπερβαίνουν - ακολουθώντας, μια πλήρως νομότυπη διαδικασία.


Η διοίκηση του ΙΚΑ έχει ξεκινήσει έρευνα για τη δράση των εταιριών αυτών. Πιθανολογείται μάλιστα ότι μόλις μαζευτούν επαρκή στοιχεία η υπόθεση θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.



Με πληροφορίες από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=203551&cid=23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου