'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Το σεξ είναι το τίμημα που πληρώνουν οι γυναίκες για μια σταθερή σχέση;!!!

Πρώτος το είπε ο Stephen Fry! Αργότερα το ανακάλεσε. Και, πρόσφατα, μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο Newsweek αναφέρει ότι οι γυναίκες κάνουν σεξ για να μπορούν να έχουν μια σταθερή σχέση.

Αν οι παρατηρήσεις του Stephen Fry ότι οι γυναίκες κάνουν σεξ μόνο και μόνο «γιατί το σεξ είναι το τίμημα που είναι πρόθυμες να πληρώσουν για μια σταθερή σχέση», αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι στην πραγματικότητα η σύζυγός σας δεν απολαμβάνει το σεξ μαζί σας.

Ο συγγραφέας και κωμικός Stephen Fry - πιο γνωστός ίσως για το ρόλο του ως Dr. Gordon Wyatt στην τηλεοπτική σειρά Bones – προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως στις φεμινίστριες, με τα σχόλιά του κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για περιοδικό που απευθύνεται σε gay.

Στη συνέντευξη, ο Fry - ο οποίος αργότερα υποστήριξε ότι απλά παρεξηγήθηκαν τα όσα είπε στη διάρκεια μιας χιουμοριστικής συνέντευξης -φέρεται να δήλωσε ότι οι γυναίκες ενδίδουν στη σεξουαλική πράξη με τους άνδρες «επειδή το σεξ είναι το τίμημα που είναι πρόθυμες να πληρώσουν για μια σχέση», σύμφωνα με άρθρο στην εφημερίδα The Observer.

Αυτό το σχόλιο, για προφανείς λόγους, εκλήφθηκε ως δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο από φεμινίστριες όπως η Rosie Boycott, η οποία απάντησε λέγοντας ότι «οι γυναίκες είναι εξίσου ικανές με τους άνδρες να απολαύσουν το σεξ ...»

Στην πραγματικότητα βέβαια αν ρωτούσε κανείς με ποια από τις δύο θέσεις συμφωνούν οι άνδρες οι πιθανότητες είναι ότι οι απόψεις θα διίσταντο.

Ανάλογα με το εύρος της εμπειρίας τους με το απείρως πιο περίπλοκο αντίθετο φύλο, θα έδιναν απαντήσεις που θα κυμαίνονταν από την πλήρη συμφωνία με τον Fry μέχρι την απόλυτη ταύτιση με την Boycott.

Φαίνεται πάντως ότι η γνώμη του Fry μπορεί κάλλιστα να υποστηριχθεί από τα γεγονότα. Σε άρθρο του το Newsweek με τίτλο ‘’The Pursuit of Sexual Happiness’’ (‘’Το Κυνήγι της Σεξουαλικής Ευτυχίας’’) υποστηρίζει ότι οι ψυχολόγοι Cindy Meston και David Buss από το Πανεπιστήμιο του Τέξας δήλωσαν - βασιζόμενοι σε πενταετή έρευνα και σε μελέτη που έγινε στο διαδίκτυο σε 1.000 γυναίκες - ότι « το 84 % των γυναικών ανέφερε ότι το έχει κάνει για να ‘’διατηρήσει την ειρήνη στο σπίτι’’».

Άλλη μελέτη, που έγινε στο πανεπιστήμιο του Michigan και αναφέρεται στο ίδιο άρθρο, διαπίστωσε ότι το 9 % των γυναικών έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη το σεξ για να το ‘’ανταλλάξουν’’ με δώρα ή δουλειές του σπιτιού, μια κατάσταση που μπορεί να φαίνεται αρκετά οικεία στους άνδρες που είναι παντρεμένοι για κάποια χρόνια.

Μήπως λοιπόν τελικά ο Fry έχει δίκιο; Μήπως είναι το σεξ πραγματικά μια αγγαρεία που οδηγεί σε μια πιο επιτυχημένη σχέση τις γυναίκες;

Τελικά η ουσία συνοψίζεται σε ένα συγκεκριμένο λάθος που έκανε ο Fry και έγκειται στην υπόθεση ότι τα κίνητρα υπαγορεύουν την απόλαυση. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχει δίκιο ισχυριζόμενος ότι το κίνητρο για να κάνουν σεξ κάποιες - αν όχι πολλές- γυναίκες είναι να παρατείνουν ή να διατηρήσουν μια σχέση, κατέληξε στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι αυτό το κίνητρο σημαίνει ότι δεν απολαμβάνουν το σεξ, αλλά το αντιμετωπίζουν απλά ως τίμημα και τελικά ως αγγαρεία.

Για να χρησιμοποιήσουμε μια υπεραπλουστευμένη αναλογία, το αν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει το ποδήλατο δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι το χρησιμοποιώ πιο συχνά επειδή θα με πάει από το σημείο Α στο σημείο Β πιο γρήγορα από ό, τι αν πήγαινα με τα πόδια από ό, τι το χρησιμοποιώ για βόλτα.

Μπορεί να είναι αλήθεια ότι η ανδρική λίμπιντο απαιτεί συχνά περισσότερα από τις γυναίκες από ό, τι απολαμβάνουν οι ίδιες να δώσουν, αλλά πολλοί άνδρες που έχουν μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση θα βεβαιώσουν το γεγονός ότι η γυναικεία λίμπιντο είναι ζωντανή και μια χαρά - ακόμα κι αν εμφανίζεται κατά καιρούς πιο άγρια σε αναζήτηση ενός καλύτερου δώρου επετείου ή μιας πιο καθαρής κουζίνας.

 

http://www.men24.gr/html/ent/546/ent.107546.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου