'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

           Ως σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο μας. Η σύνταξη αυτού του εγγράφου έγινε αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα την ανησυχία μας ως γονείς για τις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών μας. Ανάγκες που η πολιτεία είναι αρμόδια να επιλύσει, αλλά μέχρι και σήμερα, παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων, δεν έχουν επιλυθεί.
      Ο σύλλογός μας είχε έγκαιρα επισημάνει το θέμα για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο σχολείο μας, με τη λειτουργία τμημάτων ένταξης και παράλληλης στήριξης.
     Οι γονείς, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, έχουν συγκεντρώσει όλα τα
απαραίτητα δικαιολογητικά (που το ΥΠΕΠΘ έχει ορίσει) και που αποδεικνύουν και προτείνουν ότι τα παιδιά τους χρειάζονται να ενταχθούν σε τμήματα ένταξης ή παράλληλης στήριξης. Τα παιδιά αυτά χρήζουν – πιστοποιημένα –παράλληλης στήριξης ή να ενταχθούν σε τμήματα ένταξης όπως προβλέπει ο νόμος 3699/2008.
  Οι αρμόδιοι, μέχρι και σήμερα  δεν έχουν  τοποθετήσει  όλους τους
εκπαιδευτικούς  με αποτέλεσμα τα τμήματα να υπολειτουργούν. Μάταια  εκλιπαρούν οι γονείς για λύση, μάταια και ο σύλλογός μας αναδεικνύει συνεχώς το
θέμα….
Το αποτέλεσμα το ίδιο: τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που φοιτούν στα Δημόσια Σχολεία ,μένουν χωρίς ουσιαστική βοήθεια. Τα παιδιά αυτά, που χρήζουν ιδιαίτερης παιδαγωγικής αντιμετώπισης από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς  για τις καθημερινές ανάγκες τους, παραμένουν αβοήθητα από την Πολιτεία μέσα στις τάξεις.    Οι εκπαιδευτικοί των τάξεων αυτών βρίσκονται σε αδιέξοδο έχοντας να ασχοληθούν από τη μια με το σύνολο των παιδιών της τάξης τους και από την άλλη με το παιδί με τις ειδικές ανάγκες που χρειάζεται ιδιαίτερη και εξατομικευμένη φροντίδα για όλο το χρόνο παραμονής του στο σχολείο. Οι φιλότιμες προσπάθειες τους δεν είναι δυνατό να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Η «αδιαφορία» των αρμοδίων φέρνει τους γονείς σε δύσκολη θέση και τους οδηγεί να
καταφεύγουν στην έσχατη λύση να βρουν κάποιον εκπαιδευτικό ή ανειδίκευτο από την«αγορά», που δεν τον έχει προσλάβει η πολιτεία , πληρώνοντάς τον οι ίδιοι για να
βοηθήσουν τα παιδιά τους
Καταργείται στην πράξη κάθε έννοια της δημόσιας και δωρεάν παιδείας
Πώς είναι δυνατόν οι γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν σε δημόσιο σχολείο να
αναγκάζονται  να πληρώνουν για υπηρεσίες που  θα έπρεπε να τους
προσφέρονται.
 Η κατάσταση αυτή δεν τιμά το εκπαιδευτικό μας σύστημα, και δεν ταιριάζει με την διακήρυξη της υπουργού <<πρώτα ο μαθητής>>.
Καλούμε τα ΜΜΕ να αναδείξουν  το θέμα. Είναι σημαντικό , μείζον και μας αφορά όλους.
Είναι δείκτης πολιτισμού και ανθρωπιάς, το πώς αντιμετωπίζει η Πολιτεία τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερα όταν αυτά είναι παιδιά.
Καλούμε τους υπευθύνους,  να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα , να εφαρμόσουν  το νόμο και να δώσουν λύση ΤΩΡΑ. Αύριο θα είναι αργά.
Τα παιδιά με  μαθησιακές δυσκολίες δεν μπορούν άλλο να μένουν αβοήθητα. Ακούστε τα. Ακούστε και εμάς τους γονείς που έχουμε ηθική και ανθρώπινη υποχρέωση να βγάλουμε προς τα έξω τη φωνή τους.

Σας καλούμε άμεσα να τοποθετήσετε τους καθηγητές που ανήκουν δικαιωματικά στο σχολείο μας και να λύσετε το πρόβλημα.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων
 του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου