'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Πέρασε ο εκβιασμός της Τρόικα...!!!!

Οι διαρθρωτικές αλλαγές του δημόσιου τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Tρόικα, κατά την συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών.


Η πολύωρη συνάντηση έκλεισε με συμφωνία των δύο πλευρών για την επικαιροποίηση του μνημονίου στο διαρθρωτικό σκέλος, με τα δημοσιονομικά μεγέθη να έχουν ήδη καθοριστεί με το νέο προϋπολογισμό. 

Τα στελέχη της τρόικα έχουν ήδη επιμείνει στην κατεύθυνση των αλλαγών στις ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, σε αλλαγές στην αγορά εργασίας με έμφαση στις επιχειρησιακές συμβάσεις καθώς και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πηγές, οι μετατάξεις σε υπαλλήλους των ΔΕΚΟ θα θεωρούνται νέες προσλήψεις, που θα εντάσσονται στον γενικό κανόνα της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις, ενώ βρέθηκε «χρυσή τομή στο ζήτημα της επιχειρησιακών συμβάσεων και της υπερίσχυσης των κλαδικών. 

Η τριμερής επιτροπή επίσης, ζήτησε επιτάχυνση των κινήσεων στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ ιδιαίτερα επιτακτικά προέβαλλε την ανάγκη για πάταξη της φοροδιαφυγής και το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.
Παράλληλα, ζήτησε αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα του μνημονίου, καλώντας την κυβέρνηση να υλοποιήσει δράσεις που είχαν τοποθετηθεί χρονικά στο δεύτερο εξάμηνο του 2010. Οι λεπτομέρειες του επικαιροποιημένου μνημονίου θα δημοσιευθούν το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Οι εκπρόσωποι της τρόικα την Τρίτη θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα εκθέσουν τα συμπεράσματά τους από τον έλεγχο της οικονομίας. Με βάση το πόρισμά τους, η απόφαση για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου θα ληφθεί τον Δεκέμβριο από το ΔΝΤ για το ποσό που του αναλογεί, ενώ η ευρωζώνη θα εκταμιεύσει το δικό της μερίδιο του δανείου τον Ιανουάριο.

Η τέταρτη δόση του δανείου θα κριθεί σε νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2011.

Πηγή: Newscode
http://www.newsbomb.gr/politiki/story/perase-o-ekbiasmos-tis-troika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου