'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

«Κλείδωσε» η συμφωνία με την τρόικα, προσλήψεις θα θεωρούνται οι μετατάξεις . Συζητήθηκαν η ταχεία προώθηση των αλλαγών σε δημόσιο τομέα, ΔΕΚΟ αγορά εργασίας και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Με συμφωνία για την επικαιροποίηση του μνημονίου στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος συναντήσεων τρόικας - Γ.Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών.

Την Τρίτη η συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής της τρόικας. 

Με συμφωνία σε ό,τι αφορά την επικαιροποίηση του μνημονίου στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση της τρόικας(ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι διαπραγματεύσεις ήταν ιδιαιτέρως σκληρές, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και τις αλλαγές στην αγορά εργασίας.Ειδικότερα, οι μετατάξεις του πλεονάζοντος προσωπικού σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, καθώς και το θέμα των εργασιακών σχέσεων αποτέλεσαν «αγκάθι» στις συνομιλίες μέχρι την τελευταία στιγμή. Τελικά, συμφωνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι μετατάξεις των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ θα λογίζονται ως νέες προσλήψεις και θα εντάσσονται στον κανόνα «μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» από το Δημόσιο. Αυτό ουσιαστικά συνεπάγεται πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο και για τον επόμενο χρόνο.

Η τρόικα θα παρουσιάσει την Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου, τα συμπεράσματα από τον νέο έλεγχο της οικονομίας. Με βάση το πόρισμα των ελεγκτών, το ΔΝΤ θα αποφασίσει να εκταμιεύσει τον Δεκέμβριο το τμήμα της τρίτης δόσης του δανείου που του αναλογεί, ενώ από την πλευρά της, η ευρωζώνη θα προχωρήσει στην εκταμίευση του δικού της μεριδίου τον Ιανουάριο.

"Δεν σκάλωσαν οι διαπραγματεύσεις"
"Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει το 2011 να επαναλάβει τα εξαιρετικά δυσάρεστα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει το 2010, όπως η περικοπή των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο έγινε δεκτός.Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ακόμη ότι κλείνει η διαπραγμάτευση με την "τρόικα", η οποία έχει εστιάσει στα μεγάλα διαρθρωτικά θέματα, δηλαδή στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον Δημόσιο Τομέα, στις ΔΕΚΟ, στην αγορά εργασίας, στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και υπενθύμισε ότι έχει υπάρξει ήδη συμφωνία για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε.

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c17274

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου