'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ζήτησαν τώρα και το βόδι!!!!

Ο τίτλος προέρχεται από την γνωστή παροιμία, εκεί που μας χρωστάγανε ζητάνε και το βόδι, και αναφέρεται στις προτάσεις της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος, σχετικά με την μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας. 

Ανάμεσα στα άλλα που προτείνει η "Ένωση" περιλαμβάνεται η αλλαγή του ασφαλιστικού νόμου, έτσι ώστε να αρκούν 120-150 ένσημα για την ανανέωση της άδειας διαμονής, για την οποία προτείνεται να μην απαιτείται σύμβαση εργασίας ή δήλωση του εργοδότη αλλά απλώς υπεύθυνη δήλωση του αλλοδαπού για την κατοικία του και αυτό να ισχύσει για όσους φέτος έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους για ανανέωση.

Μια υπεύθυνη δήλωση! Μην τους βάζουμε και σε κόπο με ενοικιαστήρια, εφορίες και λοιπά. Έτσι, να καθαρίζουμε στα γρήγορα. Και μην σκεφτεί κανείς να πεί ότι ίσως κάποιος καταθέσει ψεύτικα στοιχεία! Αυτά δεν γίνονται, είναι σαφές ότι το ελληνικό κράτος, φροντίζει πάντα να εξακριβώνει ό,τι δηλώνουν οι αλλοδαποί! Και αν νομίζετε ότι ήταν δύσκολο μέχρι τώρα με τα πλαστά έγγραφα, φανταστείτε τι έχει να γίνει με τις υπεύθυνες δηλώσεις.


Επιπλέον ζητείται "ενίσχυση", σαφώς οικονομική, για μαθήματα ελληνικής γλώσσας, 10 τζαμιά (έτσι για να βρίσκονται) αλλά και το καλύτερο από όλα; Οι κύριοι αυτοί ζητούν για τον εαυτό τους, συμμετοχή στην αξιολόγηση του σώματος διαπολιτισμικών διαμεσολαβητών στην Ελληνική Αστυνομία. Δηλαδή να καθορίζουν αυτοί το ποιούς αλλοδαπούς θα προσλαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ.


Επιπρόσθετα κοστολογούν την νομιμοποίηση σε 1500 με 2000 ευρώ για τους λαθρομετανάστες, καθώς αυτό είναι το ποσό που προτείνουν για την γρήγορη νομιμοποίηση κάθε ανθρώπου που έρχεται εδώ. Αλλά και φυσικά την επιτάχυνση της διαδικασίας άδειας συνένωσης (δηλαδή όποιος ήλθε εδώ να μπορεί να φέρνει και όλη του την οικογένεια).


Δεν μένουν μόνο σε αυτά, αλλά ζητούν και κάποια ακόμη παραπάνω. Φυσικά η "κυβέρνηση" του Γιώργου Παπανδρέου θα τείνει ευήκοον ούς σε αυτές τις προτάσεις. Αναμένουμε να δούμε ποιές θα ικανοποιηθούν και ποιές όχι. Ούτως ή άλλως τους Έλληνες δεν θα τους ρωτήσει κανείς. Γιατί, πότε τους ρώτησε θα πει κάποιος, για κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα.


elkosmos
http://gianniotis.blogspot.com/2010/11/blog-post_6595.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου