'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μισθωτοί στο απόσπασμα...!!!

Λίγα λεπτά πριν τις δέκα το βράδυ ολοκληρώθηκε η βαρυσήμαντη και μαραθώνια συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους της τρόϊκας. 

Οι πληροφορίες λένε πως ισχύουν όσα είχαν μαθευτεί νωρίτερα, δηλδή οι μετατάξεις είναι ουσιαστικά νέες προσλήψεις ενώ οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν των κλαδικών.

Λίγα λεπτά πριν τις δέκα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Όπως αναμενόταν η συνάντηση κατέληξε σε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με την επικαιροποίηση του μνημονίου στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών.

Άλλωστε ήταν εξ αρχής γνωστό πως οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, είχαν εστιάσει στις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή τις μετατάξεις των υπαλλήλων, στην αγορά εργασίας (επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας) και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, οι μετατάξεις των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ θα λογίζονται ως νέες προσλήψεις και θα εντάσσονται στον κανόνα "μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις" από το Δημόσιο.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να έχει επιτευχθεί συμφωνία και στο θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων και της υπερίσχυσης τους έναντιτων κλαδικών. Η τρόικα ζητεί επίσης να επιταχυνθούν οι κινήσεις και όσον αφορά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως και στο άνοιγμα όλων ανεξαιρέτως των "κλειστών επαγγελμάτων".

Στις συζητήσεις με την κυβέρνηση έχει τεθεί, παράλληλα, το ζήτημα να υλοποιηθούν νωρίτερα ορισμένες αλλαγές, οι οποίες, με βάση τις αρχικές δεσμεύσεις του μνημονίου, θα υλοποιούνταν από το β΄ εξάμηνο του επομένου έτους.

Το νέο "τεστ" για την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της εκταμίευσης της τέταρτης δόσης του δανείου, προσδιορίζεται χρονικά για τον προσεχή Μάρτιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο τελικό κείμενο της συμφωνίας για τις επιχειρησιακές συμβάσεις θα αναφέρεται ότι αυτές θα υπερισχύουν των κλαδικών χωρίς "αχρείαστες προϋποθέσεις", αλλά πάντως με προϋποθέσεις, ότι και αν σημαίνει αυτό.

Από το υπουργείο άφηναν να εννοηθεί πως αυτό θα γίνεται μόνο όταν και εφόσον συμφδωνούν και οι εργαζόμενοι.

Οι τελικοί όροι οι οποίοι θα τεθούν, θα συζητηθούν με τους κοινωνικούς εταίρους το προσεχές διάστημα.
Την Τρίτη η τρόικα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου