'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Χορήγηση έκτακτου δανείου στην Ελλάδα από Βρυξέλλες!!!!

Ικανοποιημένη από την λήψη των νέων μέτρων και την πρόοδο της Ελλάδας είναι η Κομισιόν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου, Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.

Ο κ. Αλταφάζ τόνισε ότι η Κομισιόν θα πει «ναι» στο ενδεχόμενο χορήγησης έκτακτου δανείου στην Ελλάδα, εφόσον ζητηθεί.

Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα ο εκπρόσωπος της τρόικας στην συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε το πρωί στους δημοσιογράφους.
Κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο Αμαντέο Αλταφάζ είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές στον σωστό δρόμο, τονίζοντας ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου οι ποσοτικοί στόχοι που είχαν τεθεί έχουν εκπληρωθεί.

Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου σημείωσε ακόμη ότι η μείωση κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες του ελλείμματος του 2010, από 15,4% του Α.Ε.Π. σε 9,4%, είναι υψηλότερη από το στόχο που είχε αρχικά τεθεί.
Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ο κ. Αλταφάζ επεσήμανε ότι -όπως και για τις προηγούμενες δόσεις των δανείων των χωρών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα- και σε αυτή την περίπτωση η Κομισιόν θα  υιοθετήσει συστάσεις με βάση την έκθεση που θα εκπονήσουν οι εμπειρογνώμονες της Κομισιόν, του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ..

Η έκθεση αυτή θα αποτελέσει τη βάση για την απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι 14 χώρες-μέλη του ευρώ για την εκταμίευση της τρίτης δόσης προς την Ελλάδα, ύψους 9 δισ. ευρώ

star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου