'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

"Φονιάδες! Να τους κάνετε ό,τι έκαναν στον γιο μου"....

«Φονιάδες... Σκοτώστε τους! Να τους κάνετε ό,τι έκαναν στον γιο μου. Δεν αξίζουν τη φυλακή, δεν αξίζουν να ζουν. Να πεθάνετε, φονιάδες». 

Οι κραυγές πόνου και απόγνωσης της ηλικιωμένης μητέρας του άτυχου επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, που δολοφονήθηκε άγρια από τους απαγωγείς του τον Μάιο του 2009, πάγωσαν σαν ψυχρός άνεμος την αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων.

Δεκαοκτώ ολόκληρους μήνες μετά τον φρικτό θάνατο του γιου της, η χαροκαμένη μάνα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους τρεις δολοφόνους του. Και μπροστά στη θέα τους ο πόνος και η οργή έγιναν κραυγή που έσφιξε τις καρδιές όλων. Και έπειτα δεν άντεξε... 


Τα πόδια της λύγισαν και κατέρρευσε όταν άκουσε τα εγγόνια της, τον Κώστα και τον Κυριάκο, να ζητούν εκδίκηση για τον πατέρα τους. Να προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να λιντσάρουν τους τρεις κατηγορουμένους που κάθονταν στο εδώλιο: τον 34χρονο Κρητικό Γιάννη Σταυρουλάκη, που φέρεται ως ο εγκέφαλος της απαγωγής και της δολοφονίας του πατέρα τους, και τα δύο ξαδέρφια από τη Συρία, τον 28χρονο Αμέρ και τον 26χρονο Ουσάμα.

Λίγα μέτρα πίσω τους βρισκόταν η αδελφή τους, η Κατερίνα, η οποία ανάμεσα σε αναφιλητά τούς ρωτούσε γιατί της στέρησαν τον πατέρα της και τον παππού των παιδιών της. 


Τραγική φιγούρα και η σύζυγος του 50χρονου Γιάννη Κυπριωτάκη, η γυναίκα που με απίστευτη δύναμη ψυχής διαπραγματευόταν μέχρι και την τελευταία στιγμή με τους δολοφόνους για να πάρει πίσω ζωντανό τον άντρα της.

Υποβασταζόμενη και σε άθλια ψυχολογική κατάσταση η γυναίκα έδειχνε να τα έχει χαμένα. Ηθελε να δει τα πρόσωπα των δολοφόνων του άντρα της, αλλά οι δυνάμεις της δεν της επέτρεπαν ούτε να σηκώσει το βλέμμα της.


Τα τελευταία λόγια του συντρόφου της πριν βρεθεί απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του έχουν στοιχειώσει την καρδιά και το μυαλό της. Δίπλα της βρίσκονται διαρκώς συγγενείς και φίλοι που της λένε να κάνει κουράγιο. Εκείνη, όμως, δεν είναι σε θέση ούτε καν να μιλήσει. Ο πόνος της, ανείπωτος και τίποτα μα τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να τον γιατρέψει.

Τελικά, η δίκη για την άγρια δολοφονία του 50χρονου επιχειρηματία διεκόπη πριν καλά-καλά ξεκινήσει, καθώς όσο και αν προσπάθησαν οι κατηγορούμενοι δεν κατάφεραν να βρουν πουθενά στην Κρήτη, αλλά και στη χώρα ολόκληρη, δικηγόρους που θα αναλάμβαναν την υπεράσπισή τους. Ετσι, το δικαστήριο τους διόρισε αυτεπάγγελτα συνηγόρους υπεράσπισης. 


Την υπεράσπιση του 28χρονου Σύριου ανέλαβε ο δικηγόρος Ηρακλείου Αγγελος Ζερβός, την υπεράσπιση του Γιάννη Σταυρουλάκη ανέλαβε ο δικηγόρος Σταύρος Ζαγκανάς, ενώ την υπεράσπιση του 26χρονου Σύριου η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη. Οι διορισμένοι δικηγόροι ζήτησαν χρόνο για να μελετήσουν τη δικογραφία. Ετσι, η δίκη αναβλήθηκε για τις 14 Ιανουαρίου 2011.

Για την ασφαλή απομάκρυνση των κατηγορουμένων, οι αστυνομικοί εκκένωσαν την αίθουσα και περίμεναν να αποχωρήσουν οι συγγενείς από τα δικαστήρια. Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα οδήγησαν τους τρεις κατηγορουμένους πίσω στις φυλακές.


aspressonews.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου