'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Πάπας: “Θα παραιτηθώ αν αρρωστήσω”...!!!

Την πρόθεση του να παραιτηθεί από το ανώτατο αξίωμα της Καθολικής Εκκλησίας εξέφρασε ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, σε περίπτωση που υγεία του χειροτερέψει, “σπάζοντας” μια παράδοση εφτά αιώνων όπου οι Ποντίφικες παραιτούνταν μόνο σε περίπτωση θανάτου.

Στο βιβλίο που κυκλοφορεί από την Τρίτη, όπου κάνει και στροφή 180 μοιρών για τη χρήση των προφυλακτικών, ο Βενέδικτος αναφέρει πως δεν θα διστάσει να παραδώσει τη θέση του αν αισθανθεί βιολογικά, ψυχολογικά και πνευματικά σε πτώση.

Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο θα είναι ο πρώτος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας που θα παραιτηθεί εν ζωή τα τελευταία 700 χρόνια.

Ο 83χρονος Ποντίφικας στο Light of the World, δηλώνει χαρακτηριστικά: “Ναι, εάν ένας Πάπας συνειδητοποιεί ότι δεν είναι πια ικανός να διεκπεραιώσει τα καθήκοντα του, τότε έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να παραιτηθεί”.

Μέχρι στιγμής, και παρά την ηλικία του, ο Βενέδικτος είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, όμως πέρσι είχε σπάσει τον καρπό του, γλιστρώντας κατά τη διάρκεια των διακοπών του.



http://cosmo.gr/News/Italy/298389.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου