'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μάθημα ζωής από τη Χρυσαλία Κεφαλά....

Μάθημα ζωής από τη Χρυσαλία Κεφαλά, το 16χρονο κορίτσι που επιδεικνύοντας απίστευτη δύναμη ψυχής και θέλησης κατάφερε όχι μόνο να νικήσει τον θάνατο, αλλά και να σταθεί ξανά στα πόδια της χαμογελώντας στο αύριο!


Η αστείρευτη αγάπη της οικογένειάς της, αλλά και η συμπαράσταση του κόσμου έδωσαν ελπίδα και δύναμη στη νεαρή κοπέλα, που κατάφερε να γράψει έναν ευτυχισμένο επίλογο στην περιπέτειά της που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. 

Πριν από μερικούς μήνες το γλυκό κορίτσι «έσβηνε» πάνω στο κρεβάτι της εντατικής μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου περιμένοντας να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα οικονομικά προβλήματα για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τη ζωή: να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στη Ζυρίχη της Ελβετίας, εκεί όπου οι γιατροί θα έδιναν τον τελευταίο αγώνα για να τη σώσουν.


Και τελικά, η Χρυσαλία βγήκε νικήτρια από αυτή τη δύσκολη μάχη, καθώς κατάφερε να βγει από το κώμα, να ανοίξει τα μάτια της, να μιλήσει στη μητέρα της και να σηκωθεί και πάλι όρθια αφήνοντας άφωνους όλους τους γιατρούς.


Δεκαπέντε ολόκληρους μήνες μετά το φρικτό τροχαίο ατύχημα που της στέρησε τα πάντα, το 16χρονο κορίτσι έκανε τα πρώτα του βήματα σκορπίζοντας δάκρυα χαράς και συγκίνησης στους γονείς, τα αδέλφια της, αλλά και σε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό της προσπαθώντας να τη βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν.


Η μητέρα της Χρυσαλίας, Κωνσταντίνα, μιλώντας στην «Espresso» από τη μακρινή Ζυρίχη μάς αποκάλυψε: «Η πρόοδός της είναι τρομακτική. Το παιδί μου αναστήθηκε. Εχει τόση δύναμη μέσα της, που έχει εκπλήξει ακόμη και τους γιατρούς. 

Το κοριτσάκι μου μπορεί πλέον και στέκεται, να μιλάει, και η κατάσταση της υγείας της συνεχώς βελτιώνεται. Οταν σηκώθηκε για πρώτη φορά όρθια και κατάφερε να κάνει τα πρώτα της βήματα, έένιωσα ότι επρόκειτο για θαύμα. Οτι ο Θεός ήταν δίπλα της και της έδινε μια δεύτερη ευκαιρία».


Η 16χρονη, σύμφωνα με τη μητέρα της, όχι μόνο κατάφερε να βγει από το κώμα, αλλά «αυτή τη στιγμή που μιλάμε παρακολουθεί τα πάντα, καταλαβαίνει ό,τι λέμε. Μιλάει και θυμάται τα πάντα. 

Ακόμη κι εκείνη την ημέρα, την 6η Αυγούστου του 2009, που ο Αλβανός οδηγός την παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και την εγκατέλειψε αβοήθητη» λέει η κ. Κωνσταντίνα και συνεχίζει: «Η κόρη μου επέστρεψε στη ζωή. Και αυτό το χρωστάω σε όλους εσάς που μας βοηθήσατε και δεν μας εγκαταλείψατε. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι είναι για μια μάνα να βλέπει το παιδί της να επιστρέφει ζωντανό από τους νεκρούς».


Τόσο η κ. Κωνσταντίνα όσο και η Χρυσαλία θα παραμείνουν στο εξωτερικό για αρκετό καιρό ακόμη. «Θα επιστρέψουμε κοντά σας όταν η Χρυσαλία γίνει εντελώς καλά. Εχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας».


Η 16χρονη είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 6 Αυγούστου 2009, όταν το μηχανάκι της είχε συγκρουστεί με αυτοκίνητο στη διασταύρωση των οδών Ελληνος Στρατιώτου και Λευκωσίας στην Πάτρα. Είχε πέσει σε κώμα, ήταν σχεδόν φυτό στο Νοσοκομείο του Ρίου.


Η μητέρα της με τη στήριξη πολλών Πατρινών, της «Espresso», μέσω της οποίας είχε απευθύνει έκκληση προς όλους για βοήθεια, αλλά και με τη συμβολή του τότε υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Λοβέρδου, κατάφερε να τη στείλει σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Ζυρίχη, που ήταν και η μοναδική της ελπίδα για να ξεπεράσει τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί. 

Η οικογένειά της βρισκόταν σε απόγνωση, καθώς ο πατέρας της ήταν άνεργος, ενώ τα έξοδα μεταφοράς και νοσηλείας στην κλινική της Ελβετίας ήταν δυσβάσταχτα. Μία ημέρα κοστίζει 850 ευρώ!



Espressonews.gr
 madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου